lépésről lépésre IV.

A tollas körmöm láttán kértétek, hogy csináljak a tollról step by step bejegyzést. Ami késik, nem múlik elv alapján most elhoztam nektek, bár szerintem ez nem lett olyan jó, mint a múltkori. Na nézzük is, hogyan csináltam a tollacskákat...


1. Válasszuk ki tetszőlegesen a használt lakkokat. Szerintem bármilyen szín belefér, jó ha a tollhoz egy szín két különböző árnyalatát használjuk. Én díszítőlakknak az ecsetét használtam most, szerintem ezzel lehet szép vonalakat húzni.


 2. Kifestjük a választott alapszínnel a körmünket és teljes száradásig várunk.


 3. A körmünk egyik "végéből" húzunk egy egyenes vonalat kb a körmünk feléig, háromnegyedéig. Nem muszáj átlósan, lehet bárhogy, nekem most ez pont így jött össze. :)


 4. Az előző húzott vonalból húzunk sok picike vastagabb, vékonyabb vonalat, ahogy sikerül.


 5. Megpróbálom leírni, bár a képek jobban szemléltetik.
Ha megvagyunk az előző lépéssel, akkor most az átlósan húzott vonal végénél dolgozunk először. Itt kör, félkör alakban húzzuk a kicsi vonalakat, majd ha ezt megcsináltuk, alatta kifelé álló vonalkákat húzunk. (hát nem lett túl értelmes... :D)


 6. Ha ezzel megvagyunk, elővesszük a sötétebb lakkot, majd azzal is csinálunk pár szálat, ezzel adva egy kis "térbeliséget" a tollnak.


7. A toll végénél a félkör alakban rajzolt vonalkáknál a közepébe pontozó segítségével rakunk egy zöld vagy bármilyen színű pöttyöt, aminek a körvonalát csillámos lakkal rajzoljuk meg, majd a pötty közepébe is rakunk egy csillámos picike pöttyöt. :D

 8. Fedőlakkal fixáljuk és tádámm. Kész is a tollacskánk. :)

A végére pedig az elmaradhatatlan összesítés:

Na ki fogja kipróbálni? :)

Share this:

CONVERSATION

8 megjegyzés: