NOTD | francia

Nem igazán vagyok oda a francia lakkozásért, máson nagyon tetszik, magamon annyira nem tudom elviselni, túl "egyszerű" számomra. Nemrég viszont meghívást kaptunk egy esküvőre, és szerettem volna egy különleges körmöt készíteni a ruhámhoz. Mivel a francia elég elegáns, ezért rá esett a választásom. :)


Nem is olyan régen már szerepelt egy francia lakkozás a blogon, mégpedig a ManiCute - esküvő témáján belül. A körömágy színű lakkot megint én kevertem és igen, a francia véget szintén szabad kézzel festettem. Elég szép lett most  a mosolyvonalam is, pedig sima körömlakkból elég nehéz ilyet összehozni, de gyakorlat teszi a mestert. :)
Mintának mindenképpen virágot gondoltam ki, viszont voltam olyan ügyes és elkevertem az akrilfestékeimet, így temperából kevertem ki a ruhámmal egy megegyező színt és azzal festettem meg. Ahhoz képest elég jól bírta a virág is, 5 napot bírt ki és a tempera sem kopott le róla. Kövekkel is feldobtam picit, csak hogy ne legyen olyan egyszerű. ;) Sajnos a fedőlakk picit bubis lett, de szerencsére messziről nem volt annyira észrevehető. :)







És végül egy kép rólunk. :)


Share this:

CONVERSATION

10 megjegyzés:

  1. Csinosak vagytok :) Nekem is eszembe jutott korábban, hogy temperával helyettesítsem az akrilt, de végül megfutamodtam :) Örülök, hogy megosztottad a tapasztalatodat vele, nekem nagyon hasznos volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm. :)
      kicsit féltem tőle én is, hogy ilyen lesz, de végül örülök, hogy belevágtam az ismeretlenbe, mert különben csak feketével tudtam volna festeni. :D

      Törlés
  2. Én sem szeretem a franciát, de annyira ügyesen megalkottad, hogy ez a manikűr nagyon tetszik. :)
    Helyesek vagytok a barátoddal. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon csinik voltatok, a manikűröd is nagyon tetszik. Én is hasonlóan jártam a temperával. :D Bár nekem eleve csak fekete és fehér akrilom van, ezért a mostani tengeri állatkás figuráimat én is temperával készítettem. :D Tényleg meglepően jól bírják. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azóta sem találom az akriljaimat, szóval lehet kénytelen leszek temperával helyettesíteni én is őket. :D

      Törlés
  4. Csinik vagytok :) Sosem volt még francia körmöm, csak színes, lila véggel ezüst alap, hát az messze van tőle :) A minta nagyon tetszik, szép a virág rajta!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép a manikűr, és nagyon csinik voltatok. :)

    VálaszTörlés