TESZT | Yankee Candle miniviaszok II.

Tavaly már volt róluk bejegyzés a blogon és mivel nem is olyan régen ismét rendelésnek adtam a fejem, (nem is egynek, hanem rögtön 2x is rendeltem), gondoltam szánok ismét nekik egy rövidke kis bejegyzést. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a Yankee Candle miniviaszok, bár kövezzetek meg, de én inkább az őszi-téli időszakban érzem aktuálisnak a használatukat, mert olyan meleg érzésem van tőlük. :) Hiába vannak nyárias illatok is, nyáron elképzelni sem tudnám, hogy gyertyát gyújtok a szobámban. :D


Elsőként szeretném bemutatni ŐT,  második rendelésem tárgyát, a szobám legújabb és legszebb dekorációját a pingvines viaszmelegítőt! Már tavaly óta keresek minden boltban pingvines párologtatót, de sehol sem találtam. Igaz, a YC kínálatában volt, de ha jól emlékszem 12000-ért, annyit meg azért nem lett volna szívem kiadni érte. De mikor megláttam ŐT, rögtön tudtam, hogy kell nekem, és bár ő sem volt olcsó, de szerintem megérte, nagyon szép, kis mutatós darab, sötétben is. :)


Mint azt már tavaly is írtam, a miniviaszokat én 6-8 darabra szoktam törni és úgy belerakni a viaszmelegítőbe. Egy-egy kis darabkát 2-3 napig égetek kb 3 órán keresztül, utána általában meg szoktam unni őket, meg már amúgy sem annyira intenzív az illatuk. A most vásárolt tartokat 4 csoportra osztanám, vannak az őszi, a Halloween-i, a téli és a nyári illatok. :)


Autumn night: Picit levendulás, kicsit nekem férfiasabb illat, de pont azért tetszik. Tényleg az este jut róla eszembe egyébként. :D

Rhubarb crumble: A tökéletes őszi-téli illat, a vanília és a cukor illatával. A kompót, meg a forralt bor jut róla eszembe. Nagyon intenzív, de kicsit sem tolakodó, szinte az egész házban érződött az illata.

Ebony & oak: Az őszi erdőknek valahogy pont ilyen illatot képzelek el. Fás illatjegyekkel.


Forbidden apple: A gyümölcsös illatok a kedvenceim, ezért esett erre is a választásom, a savanyú almának is pont ilyen illata van. :D

Witches' brew: Egyszerre fűszeres és édes, de nem az a fejfájdítóan édeskés. A szauna illata jut róla eszembe, utoljára ott éreztem ezt az illatot. :D



Sparkling snow: Nekem ő nem nyerte el a tetszésemet. A fenyő és a frissen mosott ágynemű illatának keveréke.

Star anise & orange: Az ánizs és a narancs keveréke. Karácsony hol vagy már? :D

Cranberry ice: Egyszerre édeskés és savanykás áfonyaillat. :)

Macaron treats: Az új kedvencem! Bár gyümölcsillat párti vagyok inkább, de ez elvarázsolt. A mennyei macaronok mandulás-vaníliás-cukros illatkeveréke. Nem bántam meg, hogy mintagyertyát vettem belőle, mert tényleg teljesen beleszerettem. :)


Pineapple cilantro: A nyári időszakot idézi meg az ananászos-kókuszos illatával.

Midsummer's night: Szeretem a férfiasabb illatokat és ennek bizony olyan illata van. Még nem próbáltam, de már nagyon kíváncsi vagyok rá. :)

My serenity: Erőteljesen gyümölcsös, narancsos, körtés és egy pici virágillat is érződik rajta. 

Nektek melyik a kedvenc Yankee Candle illatotok? :)

Share this:

CONVERSATION

5 megjegyzés:

  1. Az én kedvenceim a Berry Triffle és a Honey Glow, de most jól betáraztam a télre, vettem vagy 6-8 félét a meglévőek mellé. :) Valami azt súgja h a Rhebarb crumble is nagy kedvencem lesz.

    VálaszTörlés
  2. A Forbidden apple-t én is most rendeltem meg, még nem égettem, szóval nagyon kíváncsi vagyok. A witch's brew örök favorit, a sokadikat égetem épp. Jött még nekem egy candy corn mintagyerta, bár ennek nem elég intenzív az illata, épp csak egy pici szobát borít be finoman.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon sok kedvencem van. :) Ősszel nagyon szeretem a Salted Caramel, Home Sweet Home és Lake Sunset illatokat. Tavalyról nagy kedvencem lett a Berry Triffle, Tarte Tatin és a Cosy by the fire is. :)

    VálaszTörlés
  4. Én egyetértek,mert én is csak ősszel és télen szoktam illatoztatni őket :D Meg hát ilyenkor vannak a kedvenc illataim!
    Remélem hogy lesz még a Witches Brew-ból hallod,mert az szezonális és eddig nem is láttam *-*

    VálaszTörlés
  5. Imádom a YC tartokat, és azt hiszem hamarosan rendelek is tőlük egy őszi-téli pakkot, mert már erősen fogyóban van a meglévő készletem :) Sok új illat tetszik, amiket itt láttam nálad, pl. rhubarb crumble, ebony & oak, forbidden apple, star anise & orange, de a régi kedvencek közül is választok majd, mert imádom a home sweet home-ot, a red apple wreath-et, a tarte tatint, a christmas memories-t (a legistenibb ünnepi süti illat ^^), a cranberry peart és még úgy ezer más illatot :D

    VálaszTörlés