Személyes | életem egyik legnagyobb élménye...

Nem szokásom ilyen bejegyzéseket írni, viszont sokan írtátok, hogy több személyesebb bejegyzést is látnátok tőlem. 
Pontosan egy héttel ezelőtt életem egyik legnagyobb élményében volt részem és gondoltam veletek is megosztom az örömömet. Mint azt már mindenki tudja, nagyon imádom a pingvineket, ha meglátok valami pingvines tárgyat, ruhát, akármit, rögtön megveszem. Már-már mondhatni fanatikus megszállott vagyok.
Barátommal megbeszéltük, hogy mindenhova elmegyünk az országba, ahol pingvineket láthatunk, nyáron jártunk is a Nyíregyházi Állatkertben, ahol meglátogathattam az én kis szerelmeimet. 
Nem is olyan régen olvastam valahol, hogy Jászberényben lehetőség van arra a téli hónapokban, hogy együtt sétáljunk a kis kedvencekkel. Na mondanom sem kell, teljesen bezsongtam, barátomnak éjjel-nappal ezt mondogattam, míg nem összehoztuk ezt a kis kirándulást. Persze nővérem és a barátja is velünk tartottak.

Figyelem!!! Cukiságveszély!!! Sok-sok kép!!! :D




Ekkor még csak a kifutón láthattuk őket, de én már akkor átváltottam gyerekmódba és örültem a fejemnek, hogy végre ilyen közelről láthatom őket (Nyíregyházán nem jöttek hozzánk közel). A második képen lévő pingvin éppen a tojásokon ül.Lesznek kicsipingvinek!! *-*


 Leguggoltam és odaszaladt hozzám pózolni. :D



A gondozójuktól sok-sok hasznos információt megtudtunk, némelyiken nagyon meglepődtem. 7-en voltak kint sétálni velünk, köztük Gangi, Lajos és Popi is. A többinek nem jegyeztem meg a nevét (talán ha jól emlékszem volt még Undi, Kex és Sissy nevű is, de én béna, teljesen elvesztettem az eszem, mikor megláttam őket :D). Érdekes állatkák egyébként, némelyik nagyon makacs és rögtön kötözködött, de volt köztük egészen tünemény is. 






 Ő még viszonylag "újfiú", novemberben született. Bár ezt nem is lehetne megmondani róla, hiszen kb akkora, mint a társai, de azért még a jellegzetes frakkja nem egészen alakult ki. Inkább szürkés a színe, mint fekete.





 Mindenre kíváncsiak voltak és bizony csíptek is.:D





Ők ketten haza szerettek volna jönni velünk, de sajnos nem engedték őket. :( 
Pedig eskü jó szülő lettem volna. :D


 És és a legnagyobb élmény! Igennnn simogattam pingvinkééét! *-*


 Búcsú. :( De még visszatérek. ;)



Persze a séta után az egész állatkertet körbe jártuk, de már semmi sem tudott lekötni igazán, annyira oda voltam a pingvinekért. Aki teheti, látogasson el oda, hiszen tényleg nagy élmény ezeket a kis állatkákat testközelből látni. Én azóta csak róluk tudok áradozni, még nagyobb fanatikus lettem. Biztosan nem most jártam ott utoljára, hiszen nagyon megtetszett ez a kis program. :)

Share this:

CONVERSATION

15 megjegyzés:

  1. Aranyosak! Sosem voltam még ilyen közel pingvinekhez, nagy élmény lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Milyen cukiiiik :) Nagyszerű élmény lehetett :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon aranyos , örülök, hogy teljesült egy álmod és ilyen közel lehettél hozzájuk! Én ugyanezt a mondhatatlan szerelmet táplálom a sünik iránt... ami sünis az nekem kell :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jajj olyan cuki a te sünid is, mindig olvadozok, mikor meglátom. :D

      Törlés
  4. Mi is voltunk. Imádtam köztük sétálni nagyon jó volt, tényleg a hölgy aki kihozta őket rengeteg mindent mondott. Mutatott nekünk tojást, a pár hónapos kicsit is. Izgalmas volt :)

    http://barbisminkesszepseg.blogspot.hu/2015/02/vilagjaro-jaszberenyi-allatkert.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen. Imádnivalóak nagyon. Most amit szeretnék még az a Győri fehér tigriseket megnézni, ha már Gyöngyösön simogattam Oroszlánokat.

      Törlés
  5. Nagyon cukik, ez aztán szuper élmény lehetett! :)
    Nekem a kis oroszlán- vagy tigrissimogatás a nagy álmom, legközelebb jobban figyelek, hol születik Magyarországon és elmegyek hozzájuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyáron voltam Gyöngyösön kis oroszlánt simogatni, ők is cukik, bár az egyik majdnem megkapta a kezemet. :D a gyöngyösi állatkertet gyakran nézd, ott már nem először születtek picik. :)

      Törlés
  6. Nagyon kis cukik! :) Egy pingvinimádónak meg aztán fantasztikus élmény lehetett! :) Én kis tigriseket simogatnék szívesen. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hazahoztam volna őket szívesen. én kis oroszlánt is simogattam már. :)

      Törlés
  7. Nagyon kis cukik. :D Nekem ilyen élmény volt az oroszlán és a tigris simogató. :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elhiszem, az nyáron én is voltam, viszont a pingvin felejthetetlen. :3

      Törlés