hasznos tudnivalók.

Mint tudjátok, műkörmösnek tanulok, nagyon sok érdekes dolgot tanulunk, igaz eddig csak elméletünk volt szinte, gyakorlatban pedig már tanultuk a a sablon felhelyezését, és a tip kiválasztását, valamint most pénteken már raktunk is fel 1tipet. :)
Hoztam nektek pár tudnivalót, amit szerintem érdemes figyelembe venni és tudni egy szimpla körömfestésnél is.


1. Szerintem ez az, amit már mindenki tud (teszem hozzá nálunk a csoportban nem mindenki tudta), hogy körömfestésnél ajánlatos használni alap és fedőlakkot, ezektől lesz tartósabb a lakkozás. Az alaplakk azért is fontos, mert védi a körmöt az elszíneződéstől.
 

2. Amit szerintem ismét majdnem mindenki tud, hogy minden új réteg felvitele előtt hagyni kell megszáradni ez előző réteget, ugyanis a lakkok oldószert tartalmaznak, ez biztosítja a kenhetőséget, valamint ennek az elillanásával szárad meg a lakk. Ha nem hagyjuk elillanni, és ész nélkül festjük egymásra a rétegeket, akkor hiába érezzük úgy, hogy a felső réteg megszáradt, az alsó réteg sosem fog megszáradni.

3. A túlzott körömerősítő használata a körömlemez körömágytól való elválásához vezethet, ezáltal is besárgulhat, elszíneződhet a körmünk!

4. Általában mindenki úgy mossa le a körmét, hogy beáztat körömlakklemosóval egy vattakorongot és vadul elkezdi súrolni a körmeit. Sokan írtátok már, hogy úgy mossátok le a csillámos körömlakkokat a körmeitekről, hogy átitattok egy vattakorongot acetonnal, rárakjátok a körmeitekre, kb 1 percig rajta hagyjátok, majd egybe lejön az egész körömlakk és így nem kell szenvedni vele. Ezt a módszert az egyszerű lakkoknál is alkalmazhatjátok, ugyanis minden lemosónak van egy úgynevezett behatási ideje, ez kb olyan fél perc, ezután egyben le tudjátok szedni a lakkok, nem kedd vadul súrolni a körmeiteket. :D


5. A sok víz, szappan, tisztítószer, sőt még a gumikesztyű használata is a köröm hámlásához vezethet.

6. A törékeny körmök okai lehetnek a rossz egészségügyi állapot és a fehérjehiányos táplálkozás.

7. Ami még érdekes lehet, igaz ez nem kapcsolódik szervesen a lakkozáshoz, de vannak bőrtápláló anyagok pl a kézkrémek, amik táplálják a bőrünket, vitalizálnak. De ha túlzásba visszük a használatukat, akkor ennek pont az ellenkezőjét érhetjük el, valamint irritációt és allergiát is okozhatnak.


8. Ami szerintem megint sok mindenki tud. Az acetonos lakklemosók kiszáríthatják a bőrünket és a körmeinket.

Amit még meg szeretnék osztani veletek. Még januárban írtam egy bejegyzést arról, hogy milyen otthoni körömfehérítési praktikák vannak, azóta már próbálgattam őket, először a citromlével és a szódabikarbónával kezdtem, egyik sem igazán vállt be. :/
Aztán kipróbáltam a citrom héját és a fogkrémes módszert, olyan 1 hónapja alkalmazom és nagyon látványos a változás! Kár, hogy nem csináltam róla nektek képet. Kb heti 2x dörzsölöm be citrom héjával és fogkrémmel a körmeimet, nagyon hatásos, ajánlom mindenkinek. :)












Remélem hasznosak voltak ezek az információk számotokra és olvastatok számotokra újdonságokat is. :)

Jelentkezzetek a blogon indított nyereményjátékra. Ezt megtehetitek IDE kattintva! :) 

képek forrása

Share this:

CONVERSATION

8 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik ez a bejegyzés! :) És hasznos is, habár ebből én tudtam már sok mindent, de azért szerintem a legtöbb lánynak csomó jó új információ van itt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is sok mindent tudtam már, csak azért gondoltam, hogy leírom mert pl nekünk a kis csoportunkban sem tudott sok mindenki sok mindent. :)

      Törlés
  2. Jo volt ez a bejegyzes!koszi szepen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon szívesen. :)
      majd írok még ilyeneket. :)

      Törlés
    2. nekem is tetszik, hasznos post :) jó egy szakembertől is hallani. :)

      Törlés
  3. A citromhéjat és a fogkrémet ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi az infókat, az 5-ös pontot sajnos tapasztalom a körmeimen :( :S

    VálaszTörlés