Gél lakkok vs. gél hatású körömlakkok

Ma egy igazán rendhagyó bejegyzéssel készültem nektek, a közeljövőben néha-néha belecsempészek a blogba majd ilyen "vélemény megmondós", vagy nem is tudom minek nevezzem posztot, mert elég sok minden érik már a fejemben és mert úgy vettem észre, hogy igénylitek az ilyen bejegyzéstípusokat is.
Elsőként egy igen felkapott témáról szeretnék nektek írni, mivel úgy érzem, hogy szükség van arra, hogy rendet tegyünk kicsit a fejekben.


Egyre nagyobb divatnak örvend a nők körében a gél lakkozás és kapva ezen alkalmon a kifejezetten műkörmös márkák mellett a nagyobb kozmetikai márkák is elkezdték gyártani a saját gél lakkjaikat. Na és itt álljunk csak meg... Nagyon sokan összetévesztik ezeket a GÉL HATÁSÚ KÖRÖMLAKKOKAT a géllakkokkal. Ez egy hatalmas nagy marketing fogás, az embereket az ilyenekkel jól át is lehet verni (persze csak ha hagyják magukat), hiszen ki ne szeretne olyan gél lakkot a körmeire, amit otthon is pillanatok alatt meg tud csinálni, nem kell hozzá UV lámpa és akár két hétig is fent marad a körmökön? Az apró betűs részt senki sem olvassa, a cégek meg persze csak a haszonra utaznak..

Tudom, sokan ismeritek a kettő közti különbséget, azért mégis írnék egy pár szót róluk, hátha valaki még mindig boldog tudatlanságban él, mert a műkörmös fórumokat böngészve még nagyon sok olyan ember van, akit meg lehet ezzel téveszteni (és az a legszomorúbb, hogy ezt szakembereknél (!!!!) is tapasztaltam már) és mert néha vendégeim is kérdezik tőlem a különbségeket.

Gél lakk vagy lakkzselé: Ami a legfontosabb, kizárólag UV fényre köt! Speciális, alapos előkészítés után vihetjük fel a körmeinkre, a lámpában köttetjük. A köröm minőségétől függően akár 2-3-4 hétig is fent marad. Eltávolítani vagy reszeléssel, vagy pedig leoldással lehet. A lakkok csomagolása lehet fekete, ezüst, vagy színes is, de mindenképp olyan borítással vannak védve, amin nem jut át az UV lámpa fénye, vagy a napfény hiszen ezek hatására az anyag rögtön belekötne az üvegbe. A géllakk készítését mindenképpen bízzuk szakemberre, hiszen mi sem véletlenül tanuljuk és higgyétek el, láttam már otthon készült géllakkot, meg körmöt is, amit az otthoni eszkábálással tettek tönkre...


Gél hatású körömlakk: Gel look, gel shine, the gel... stb. néven találtok rá a drogériák és a fodrászkellékes boltok polcain. Mindenképpen benne van a gel szócska a nevükbe ezzel is utalva rá, hogy olyan fényesre száradnak, mint a gél lakkok. Semmilyen speciális előkészítést nem igényelnek, levegőre száradnak. 7-14 nap tartósságot ígérnek.


Ti hogyan vélekedtek erről a témáról? :)

Share this:

CONVERSATION

8 megjegyzés:

  1. Jó nekem a sima gélhatású lakk :) Nem vonz a tartósság, elég nekem 1-2 nap, a géllakktól meg elrettent a reszelés, leoldás az meg pláne, hogy valaki hozzányúljon a körmömhöz. Meg szoktam nézni a Youtube-on a körmös videókat, először sokkolt, hogyan építenek körmöt, nem fáj a vendégnek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt akár én is írhattam volna. (-: Én valahogy éppen tegnap futottam bele egy ilyen videóba, és pont erre gondoltam, hogy nem-e fáj..... Nálam a normál lakkok is bírnak 3-4 napot, általában csak a végeknél kopik meg, van, amikor ott sem, úgy mosom le, mert 2 nap után máris unom. :D

      Törlés
    2. én is körömlakk párti vagyok, meg is lepődnek bent a vendégek rajta, na meg a munkatársaim is néztek nagyokat az elején, de én belehalnék, ha 2-3 hétig kéne viselnem ugyan azt a színt. :D
      én nagyon odafigyelek a vendégekre egyébként a reszelésnél és az oldásnál is, bár én már szinte csak oldok, sokkal kíméletesebb és nem fájdalmas, kb olyan, mint amikor alufóliás módszerrel szeded le a körömlakkot, csak le kell kapargatni a géllakkot, de tényleg egyáltalán nem fájdalmas. a műkörömépítésnek sem kell annak lennie, kivétel ha olyan zselével van csinálva, ami picit éget, de az is kb 2mp-es fájdalom, illetve csak kellemetlenségnek hívnám. :)

      Törlés
  2. Én még februárban kaptam meg a DN egyik szettét. Elég rossz tapasztalataim vannak vele , először felhívtak hogy a szetthez járó 9W lámpa nincs ezért 18 W-osat küldenek , de így drágább lesz .. jó .. Rendeltem hozzá egy tipoldó folyadékot , aminek egy jó része kiömlött a szállítás során. A lakkok teteje nem zár jól , így ha egy picit is eldől , akkor kifolyik történt így nem egy lakkal , a lámpa is olyan volt mintha már valaki használta volna előttem.. Írtam nekik levelet , válasz nem érkezett. Elég nagyot csalódtam benne , hatalmas hype van körülötte ..nem értem mire fel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A DN-es lakkok nekem is mindig kifolynak sajnos. :/ Elég gáz egyébként, hogy ilyenekre nem figyelnek oda, pedig azért a vásárló véleménye elég fontos... Legutóbb én kellemesen csalódtam mondjuk az egyik boltban.. Nővéremnek vettünk géllakkot, kinézett egy szép halvány rózsaszín géllakkot, ami az üvegben sötét volt egyébként, de azt mondta az eladó, hogy ki fog halványodni. Halvány is lett, de körmökre felkenve meg átment ilyen undorító neon narancssárga színbe. Mondta nővérem az eladónak és azt mondta rá, hogy vigyük vissza a lakkot. Szerintem ez a normális hozzáállás. :)

      Törlés
  3. A gél hatású lakkok ígérete nagyon szép, de a valóság 4 nap, nem 7-14.
    Én a szín szerint választok, ez a gél hatás semmire nem jó, fedőlakkal is pont ugyanott vagy az ember.

    A géllakkozást (műkörmöt) én is szakemberre bíznám, és erre bátorítok mindenkit, mert a szétreszelt körmök helyreállítása nem két perc... a haját sem vágja normális esetben otthon az ember magának...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sosem teszteltem még le, elég sűrűn lakkozom. :D De szerintem sokszor a körmök milyenségétől is függ, hogy mennyit bír egy adott lakk. De szerintem is a jó fedőlakk a titka mindennek. :)
      Nem is értem azokat az embereket, akik otthon belevágnak egy ilyenbe. Szerintem bele sem gondolnak abba, hogy sokszor többet ártanak maguknak, mint amennyi hasznot csinálnak. :/

      Törlés
  4. Rajtam még sosem volt géllak, gélhatású lakkom viszont van. Az Essence gél hatásúakkal nem vagyok megelégedve, én egyáltalán nem érzem, hogy azt adná, amit ígér: se a géllak érzés, se tartósság szempontjából. Az AVON gél hatású lakkjaiból viszont többet is beszereztem már, még egyik sem okozott csalódást.

    VálaszTörlés