tippek körömfehérítéshez.

Az utóbbi időben kicsit megsárgultak a sok lakkozzás, főleg a sötét színű lakkok miatt a körmeim. Ez néha kicsit zavaró, hisz egy világosabb, átlátszó lakkot nem szívesen kenek fel így. Szerintem nem csak én küzdök ezzel a problémával, így hoztam nektek 5 tippet házi körömfehérítéshez.
Egyiket sem próbáltam még, kivétel a citromleveset, de azt még vagy 4-5 éve és már nem is emlékszem az eredményre.

1. Citromlé
Egy közepes méretű edényben keverj össze 1 csésze citrom levet, és 1 csésze vizet! Áztasd a nedűben körmeidet körülbelül 15 percig! A káprázatos hatás érdekében hetente legalább kétszer ismételt meg ezt a folyamatot!
Ha még ragyogóbb körmökre vágysz, akkor a citrom héjával dörzsöld be a körmeidet, és a körülötte lévő bőrrészt! Miután befejezted a citrusmasszázst, öblítsd le a kezeidet langyos vízzel és gyönyörködj az eredményben!


2. Szódabikarbóna
A szódabikarbóna természetes fehérítő. Egy edényben keverj össze azonos mennyiségű vizet és szódabikarbónát! A keverékkel dörzsöld be a körmeidet, és hagyd rajta kb. 30 percet! Ahogy telik az idő, te is láthatod az eredményt a körmödön. A fehérítő akció végén nem túl meleg vízzel öblítsd le a szódabikarbónás mixet a kezedről! (Eperrel is megbolondíthatod a keveréket, így illatos is lesz a kacsód.)

3. Fogkrém
A fogkrém, ahogy a neve is elárulja rendeltetése szerint a fogakat hivatott megóvni, ám a paszta a körmeiddel is csodákat tehet! Fogkefével vidd fel a fogkrémet a sárga részekre, ügyelve a kezed érzékeny részeire! A procedúrát alapos kézmosással zárd!

4. Fogsortisztító tabletta
Ilyen tablettákat nem feltétlenül tart otthon az ember, ám érdemes beruházni rájuk a csodás körmök miatt. 2 tablettát oldj fel egy közepes pohár vízben! Használj egy vattapamacsot a folyadék felviteléhez! Legalább 10 percet hagyd hatni a keveréket, majd langyos, folyó vízzel mosd le!
5. Sütőpor és citromlé
Egy evőkanál sütőport, és egy evőkanál citromlevet keverje össze egy kis bögrében! A mixet vattapamaccsal vidd fel a körmödre! Pihentesd a kezeden a folyadékot 10 percig, majd öblítsd le langyos vízzel!

Forrás

Nektek van valami jól bevált módszeretek?

Share this:

CONVERSATION

2 megjegyzés:

  1. A citrom tényleg nagyon jó! :) Nyáron még a hajakat is lehet vele "melírozni" :)
    Nagyon jó poszt lett! :) Tuti, hogy alkalmazni fogom valamelyiket, vagy többet.

    VálaszTörlés
  2. Nekem egyik módszer sem vált be. A jó alaplakban van a megoldás, mg persze a kevesebb lakkozásban.

    VálaszTörlés