TESZT | sellőpor körömlakkra?

A géllakkozás és műkörmözés trendjeiben egy ideje már nagy divatnak örvendenek a sellőporos körmök. Először a munkahelyemen találkoztam velük élesben és már akkor is foglalkoztatott a gondolat, hogy vajon körömlakkal is működnek-e. Mivel több levelet is kaptam tőletek, hogy hogyan lehetne használni, így kipróbáltam és most megosztom veletek a tapasztalataimat. :)



A sellőpor tulajdonképpen nem más, mint nagyon finom szemcséjű csillámpor, ami fényviszonyoktól függően változtatja a színét. Én még csak a Crystal Nails-es sellőporokat használtam, van belőlük kisebb és nagyobb szemcséjű, aranyból zöldbe és zöldből rózsaszínbe hajló is. Nekem a a #3-as van meg, ami kicsi szemcséjű és aranyló. Különlegességük abban rejlik, hogy minden alapszínen más és más arcukat mutatják. Nekem világosabb színeken, babarózsaszínen, fehéren és nude színeken tetszik a legjobban, de feketén és piroson is jól mutat. A képek sajnos nem igazán tükrözik a valóságot, ennél sokkal "selymesebb" hatása van élőben a pornak, a makro miatt lettek ilyenek a képek, de ITT, ITT és ITT láthattok róluk képeket milyenek is valójában.

Használatuk egyébként egyszerű(nek tűnik), főleg ha géllakk, vagy zselé ragacsos felületébe tesszük a port, körömlakkal kicsit több macera van vele. Megpróbálom leírni, de azért készítettem róla videót is (bejegyzés végén), hogy értsétek miről írok itt össze-vissza. :D
A kiválasztott alapszínt hagytam teljesen megszáradni. Teljes száradás után tettem egy réteg lassabban száradó fedőlakkot a színre, amit hagytam 1 percig kicsit száradni. Ehhez az Essence Gel-look pumping top coat-ot használtam. Kis várakozás után bőrfeltoló segítségével szórtam a körmömre a sellőporból, amit utána az ujjaimmal körkörös és simogató mozdulatokkal dolgoztam bele a lakkba. Ez a lépés azért fontos, mert ha csak simán "beletapogatjuk" akkor nem lesz olyan hatása, mintha bele "masszíroznánk". Ezért is kell figyelni a fedőlakkra is, mert ha még nincs egyáltalán megszáradva, akkor felszedhetjük az ujjunkkal esetleg még a színt is, ha meg már teljesen megvan, akkor nem fog beleragadni a csillám. Végül egy réteg vastagabb, vagy két réteg vékonyabb fedőlakkal fedtem a körmöt.





























 

Nektek hogy tetszik? :)

Share this:

CONVERSATION

11 megjegyzés:

  1. Jaj, de szép! Örülök ennek a részletes bejegyzésnek, mert én is rendeltem ilyesmit és nagyon kíváncsi vagyok már rá. :)

    VálaszTörlés
  2. Hijjjnyeno, nem is hittem hogy sima lakkban is működik... de most már ki kell próbálnom. :) Köszi a részletes posztot!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a leírást! ;) Van jó pár tégelynyi sellőporom, de nem gondoltam volna, hogy körömlakkal is megoldható.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó. :D Feketén a leglátványosabb, de fehéren is nagyon szép. :)

    VálaszTörlés
  5. nekem egyelőre sehogy se sikerül :D vagy keveset várok a száradással, vagy sokat, és egyáltalán nem ragad bele :(

    VálaszTörlés