NOTD | francia lakkozás körömlakkból

A francia manikűr szerintem az egyik legnehezebb technika lakkozás terén, viszont sokan szeretik és sosem fog kimenni a divatból. Sosem tudtam szép franciát csinálni, a mosolyvonalam mindig csak egy egyenes volt, pedig ívesebben mennyire esztétikusabban néz ki... :) Mióta körmösként dolgozom nap mint nap szembe nézek ezzel a nehéz feladattal és a kezdeti kudarcok után egyre könnyebben és szebben kivitelezem. Minden csak gyakorlás kérdése. :)


Géllakkból és zseléből egyszerűbb elkészíteni, ott van idő szöszmötölni, szépen kialakítani a mosolyvonalat, amíg be nem tesszük az UV lámpa alá, viszont körömlakkal nehezebb dolgozni, mivel levegőre szárad, így ha nem dolgozunk gyorsan, elkezd nyúlni a lakk és már nem lehet vele szépen dolgozni. Mostanában egyre többször csinálok magamnak francia lakkozást és meg szeretném veletek osztani a tippjeimet, ötleteimet, tapasztalataimat, hogy ti is könnyedén el tudjátok készíteni.


Én mindenképpen ajánlok a fehér, vagy színes vég alá egy olyan alapszínt, ami teljesen eltakarja a szabadszéli fehér részt, így ha a természetes körmünknek kicsi a körömágya, vagy nem mész a mosolyvonala, könnyedén eltakarhatjuk vele. Glitteres alappal is nagyon jól tud kinézni.
Először a mosolyvonal ívét akril festékkel szoktam kialakítani, így ha nem sikerül még könnyen le tudjuk törölni, anélkül, hogy az egészet újra kellene kezdenünk. A két sarokponthoz, valamint középre szoktam rakni egy-egy pöttyös és egy mozdulattal gyorsan összekötöm őket. Utána kitöltöm az üres részt fehér körömlakkal és már készen is vagyunk. :)







Végül egy kis videót is csináltam róla. :)



Nektek hogy teszik? Szeretitek a francia lakkozást? :)

Share this:

CONVERSATION

5 megjegyzés:

  1. Szuper ötlet ez az akrilfestékkel, köszi nagyon! :)

    VálaszTörlés
  2. Óriási ötlet, szép kivitelezés, köszönöm szépen ezt a bejegyzést, nagy segítség, a mosolyvonallal mindig voltak gondjaim.
    Hogy tetszik?
    Nagyon!
    Imádom! :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon profi munka, elegáns a francia mani, de nekem valahogy túl egyszerű.

    VálaszTörlés
  4. Én nem szeretek alá teljesen fedő lakkot használ, úgy teljesen idegennek és műnek tűnik. Én az egész francia véget fehér akrillal szoktam csinálni, mert nincsenek jól fedő fehér lakkjaim, de ha sikeról beszereznem egyet, kipróbálom így is. :) Köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés