kevert lakkjaim V.

A tegnapi után ma ismét egy kevert lakkomat szeretném nektek megmutatni. Nevet ennek sem adtam, kommentben várom az ötleteiteket. ;)



A lakk elkészítése:
Először is, keressünk egy üres, vagy már nem használt körömlakkos üveget, mossuk ki jó alaposan, vagy egy kevésbé jól fedő lakkot is választhatunk. Én most több lakkból kevertem ki a színt. Fontos, hogy mielőtt elkezdjük a kevergetést, rakjunk egy fém golyót az üvegbe, persze ez elhagyható, de csak így lehet jól felkeverni a lakkot. :)

Majd rakjunk bele kedvünk szerint csillámokat, aztán jól keverjük össze. Nem is olyan bonyolult ugye? :)
Ami még fontos. Ha elég sűrűre keverjük a lakkot, akkor nem fognak leülni a csillámok az aljára, plusz az átlátszó lakkal vigyázzatok, az leoldhatja a csillámok színét.

A felhasznált lakkok:
Kétféle fehér lakkból kevertem ki az alapot, ebbe öntöttem még kétféle apró csillámos lakkot. 

Mint a képen is láthatjátok, világosabb és sötétebb rózsaszín, ezüst, és fekete hatszögű glittert, ezüst szál glittert kevertem bele.
A lakk már 2 rétegben is nagyon szépen fed, 3 napig bírja kopás nélkül. A glitterek nem állnak ki belőle, de ezt egyébként fedőlakkal lehetne korrigálni.






Nektek hogy tetszik? Kevertetek már lakkot magatoknak?

Share this:

CONVERSATION

5 megjegyzés:

  1. Ez is szupi, de a másik talán egy lehelletnyivel jobban tetszik. :D

    VálaszTörlés
  2. szép ez a lakk is. nekem is kéne kutyulni már valamit :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett! Azt honnan lehet tudni, hogy a lakk nem fogja leoldani a csillámok színét? Volt, akinek emiatt nem jött össze a frankenezés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tapasztalataim szerint az átlátszó lakk oldja le a csillámok színét, meg ha sok átlátszót keverünk a színesbe és úgy bele a csillámokat. de akkor mondjuk híg is lesz a lakk. ha elég sűrű, akkor nem oldja le, sőtt a csillámok sem ülnek le az aljára. :)

      Törlés
  4. Ilyenkor mindig kedvet kapok a kutyuláshoz :D nagyon szép :)

    VálaszTörlés