kéközön.

Az ősz/tél egyik nagy divatszíne a kobaltkék/királykék, ki hogy hívja, a lényeg, hogy sötét legyen. Ez az egyik olyan szín, ami szerintem, amiből minden márka felmutat valami nagyon gyönyörűt és még hasonlót is. Edina OPI – Yoga-ta Get This Blue bejegyzésén felbuzdulva előszedtem én is a sötétkék lakkjaimat és rájöttem, hogy valóban sok a hasonlóság köztük, így aki nem szeretne 1000 forintokat kiadni 1-1 lakkért, annak ez a poszt segítség lehet. :)
Megpróbáltam a legélethűbben befotózni őket, viszont nem minden esetben adják vissza a képek a lakkok igazi színét.


Farmasi (?)

Ezzel a márkával még igazából itthon nem találkoztam, még tesómtól kaptam vagy 2 éve, Erdélyből hozta nekem. Nagyon nagyon megszerettem ennek a lakknak a színét, viszont csalóka, mert már alig van egyébként benne, a többi lakkot ennek a színnek az utánpótlásaként vettem.
Zselés állagú lakkról van szó, picit csíkozódik, ez egyébként a leggyengébb, de szerintem a legszebb a 4 lakk közül, 2 vastag rétegben, vagy 3 vékonyabban fed szépen. Tele van apró pici ezüst csillámokkal.



Essence Colour3 - Midnight date

Ez az Essence lakk már sajnos kikerült a kínálatból, de nem tartom kizártnak, hogy valahol az akciós áruk között még nem-e fogtok vele találkozni. Pár hónappal ezelőtt még én is találkoztam a régi Colour & Go lakkokkal a Rossmannban. Már egy rétegben szépen fed, de azért kell oda az a második réteg is. A lakk maga tele van ezüst, zöld és kék apró mikrocsillámokkal.



Moyra 89

Erre a Moyra lakkra még tavaly bukkantam rá Verusnál. Mikor megláttam, rögtön tudtam, hogy ez a szín bizony nekem kell. Ez a lakk is nagyon szépen fed már egy rétegben, de én megszokásból kettőt használok. A lakk egyébként tele van apró ezüst és világosabb kék csillámokkal, amiket én inkább nagyon pici pelyhecskéknek neveznék. :)



Lora

Ezt a Lora lakkot a bloggertalin szereztem, azóta is szép kapcsolatot ápolunk. Nagyon beleszerelmesedtem. Ez az a lakk, amiből 1 réteg bőven elég, nagyon nagyon szépen fed. Gyöngyházas, ezért csíkozódik, de szerintem nem vészes, én még így is nagyon szerelmes vagyok belé. *-*
Ez a lakk nagyon hasonlít egyébként az  Essence - Boy next door lakkjára.




Ti szeretitek az ilyen kék lakkokat? :)

Share this:

CONVERSATION

7 megjegyzés:

  1. Nekem ilyen Rapsodiban van. Imádom. Ezek közül nekem a Lora tetszik a legjobban! :)

    VálaszTörlés
  2. Hű de gyönyörű mind! *.* Imádom ezt a kék színt!

    VálaszTörlés
  3. Hihi majdnem mindegyik egyforma :D kisebb különbségekkel. Olyan szépek :)

    VálaszTörlés
  4. szép kék lakkok, nem tudnék dönteni melyiket választanám!!

    VálaszTörlés
  5. Mennyire egyformák... :D Fel sem tűnt, hogy a Lora meg az essence ennyire hasonlít, pedig egymás mellett voltak a dobozban... :D

    VálaszTörlés
  6. Én is nagyon szeretem ezt a kék árnyalatot, van is szerencsére hasonlóm, egy agyon sötét Rapsodi és két világosabb, egyik AVON, másik Rimmel.
    A Farmasi lakkoknál a szín kódja a kupakon lévő fehér címkén szokott lenni, bár ha régi lakk, akkor valószínűnek tartott, hogy már lekopott róla, az én régebbi Farmai lakkjaimon sem látszik már.
    Amúgy mindnégy lakk szép, de azt hiszem, nálam a Farmasi viszi a prímet. (:

    VálaszTörlés
  7. Az essence nekem is megvan, ill. van még egy ilyen kék Astor lakkom is, szeretem őket, olyan szépek :)

    VálaszTörlés