SZEMÉLYES | Erdélyben jártam

Évek óta szeretnék eljutni Erdélybe, legalábbis azóta biztosan, mióta 6 évvel ezelőtt a sulival egy pályázat által sikerült eseménydús 8 napot eltöltenem Székelyudvarhelyen és környékén. Most szeptember elején volt szerencsém ismét kilátogatni és bár most csak 5 napot sikerült kint töltenünk, de mégis nagyon örültem neki és haza sem akartam jönni.


A szállásunk a Zetelaki víztározótól nem messze volt, egy kis völgyben. A kilátás pazar, bár a reggelek és az éjszakák hűvösek voltak, de sikerült nagyon jól kifognunk az időjárást, minden nap sütött a napocska. Minden reggelt a teraszon közös reggelivel kezdtük, este pedig mindig grilleztünk vagy bográcsoztunk és persze a kihagyhatatlan székely jakuzzival zártuk a napot.. :D


Első napunkon megmásztuk a Madarasi Hargitát, honnan csodaszép volt a kilátás. Itt az idő kicsit borús volt, esett is két csepp eső, de nem is hiányzott az a nagy meleg, bár ha tisztább lett volna az idő, a kilátás is szebb lett volna, de így sem panaszkodhatunk. :)






Második nap a Békás-szoros és a Gyilkos tó felé vezetett szerpentines utunk. 







 Harmadik nap a Szent Anna tóhoz látogattunk el, amit körbe sétáltunk és közben rengeteg csodaszép gombát láttunk és fényképeztünk. :)







A negyedik napunk elég mozgalmas volt, ellátogatunk a Székelyudvarhely mellett lévő székelykapukhoz, a Medve tóhoz, Korondra és Parajdra is.






 A zetelaki gát. :)


 Hazafelé a Király hágónál. Odafelé sajnos nem tudtunk megállni, mert elég későn indultunk és ár sötét volt, mikor odaértünk.


A kihagyhatatlan Afináta... :D


Bár számomra már nem voltak újdonságok ezek a helyek, mégis jó volt újra itt lenni és a régi emlékeket feleleveníteni. Remélem jövőre is el tudunk menni és újabb helyeket fedezhetünk fel. :)

Ti jártatok ár Erdélyben? :)

Share this:

CONVERSATION

3 megjegyzés:

  1. Erdélyi lévén nagyon örülök,hogy erre fele jártatok. Remélem jól éreztétek magatokat és ízlett az áfonyapálinka, illetve még jöttök erre fele :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép helyen voltatok, örülök, hogy az időjárás is kedvezett nektek. :)

    VálaszTörlés
  3. Döbbenetesen szép tájak, nagyon mesebeli az egész, sajnos nem voltam még arrafelé.

    VálaszTörlés